Ce a vrut poetul?


Nu e asa ca de cele mai multe ori e foarte greu sa intelegi ce a vrut sa scrie cutare in acea poezie??? Nu e asa ca poeziile de azi nu mai seamana deloc cu ceea ce stiai? Ei bine, asa e. Poetii de azi isi trimit mesajul "criptat", iar din pacate codul se afla adanc ascuns in interiorul sufletelor lor. Uneori insa acel cod e inspirat din viata de zi cu zi, ceea ce inseamna ca intelegerea poeziei moderne sta in intelegerea realitatii de azi. Luati exemplul lui Nichita Stanescu. Cati inteleg poetul? Desi este de o exceptionala profunzime, trebuie sa intelegi poezia in general pentru a-i intelege versurile, trebuie sa intelegi realitatea vremurilor pentru a intelege ce a vrut sa spuna poetul. Prin a intelege poezia in general, ma refer la faptul ca nu poate exista Eminescu fara I.H. Radulescu. Nu poate exista Bacovia fara Eminescu sau Arghezi fara ceilalti precursori, Nichita fara cei dinaintea sa. Cel putin, pe asa ceva ma bazez eu, atunci cand scriu. Poezia mea... izvor de realitate... luata ca atare... amestecata cu simbolism.... combinata cu antiteza.... cheia? e la mine.

sâmbătă, 28 mai 2011 la 12:51 , 0 Comments

Amăgire


Iubind, dorind şi pătimind

Vei învăţa, copile

Că n-o să ai nimic minţind

Că o să fie bine.

luni, 23 mai 2011 la 10:28 , 0 Comments

Inspiraţie


În cer azi caut muza,

Dar am găsit doar scuza

Pe care azi o spun mereu:

Pot scrie, dar nu pot mereu.

la 10:21 , 0 Comments

Dimineaţa


Ştiţi cum e să te trezesti dimineaţa şi să crezi că eşti din altă poveste? Să deschizi încet ochii, să aştepti să ţi se limpezească vederea şi.... Brusc să constati că nu eşti acasă... Să iti dai seama că nu ai timp pentru cafeaua de dimineaţaă... Că nu ai cui să spui Bună Dimineaţa! Te trezeşti singur în patul ăla, care deşi e unul scump(gazda a avut grijă ca cei care plătesc chiria să fie mulţumiţi), pare foarte, foarte incomfortabil. Să te dai jos din pat dezamăgit, să te îmbraci în scârbă si să pleci la serviciul care te ajută să pui o pâine pe masa celor de la câteva mii de km distanţă.....

joi, 19 mai 2011 la 10:00 , 2 Comments

Rătăcire


Rătacit în timp şi spaţiu,

Uit ce vreau, ce pot, ce ştiu,

Dar gândindu-mă la toate

Nu mai sunt ce vreau să fiu.


În neant pierdut e eul,

Spre-ntuneric merge gol,

Gol de simţuri, gol de ţeluri,

Parcă fară niciun rol.


Doar privind în depărtare,

Gândul greu se înnegreşte,

Fără a ţinti spre zare

Astăzi iar se-mpotmoleşte.



sâmbătă, 14 mai 2011 la 12:20 , 0 Comments

Dracula



Câte nu s-au spus... Cât de mult s-a discutat pe seama acestui controversat personaj... DRACULA. Dar cine este el? De unde provine?

Sunt multe de spus. În primul rând trebuie ştiut că Dracula este romanul scris în 1897 de autorul irlandez Bram Stoker, în care personajul principal este contele Dracula. Probabil că vă sună cunoscut numele, nu?

Acțiunea romanului se petrece la sfârșitul secolului XIX în Transilvania. Jonathan Harker, un avocat englez vine din Anglia ca să cumpere castelul lui Dracula. Pe drumul său spre Transilvania, dintr-o serie de întâmplări, are ocazia să vadă cu câtă groază se vorbeşte de castelul contelui. Una dintre femeile cu care se intâlneşte, îi dă un crucifix. Pe parcursul şederii sale la castel, Harker trece printr-o serie de păţanii, care aproape că îl aduc în pragul nebuniei. Cum va scăpa Harker din castelul contelui Dracula şi ce va face în continuare pentru a-l izgoni pe Dracula din Anglia(contele va încerca să-şi găsească noi victime în Anglia)? Asta ramâne să vedeţi citind în întregime romanul.

Această capodoperă literară, care a făcut celebră Transilvania şi care, după părerea mea i-a ridicat potenţialul turistic, a fost oferită de ziarul Adevărul în colecţia 100 de opere esenţiale.

Vă recomand să o citiţi.

duminică, 8 mai 2011 la 22:59 , 3 Comments

Eternitate în iubire...


Iată că scriu ceva şi despre iubire.


În cameră e cald, e bine.

Eu stau şi te aştept pe tine.

Când vii, mă trece-un mic fior,

Căci astfel tu, îmi stingi un dor.


Acum, că tu eşti lângă mine,

Mă simt din ce în ce mai bine.

Mai cald şi mai frumos mirositor

E trupul tău, frumos odor.


Când te ating eu mă topesc,

Mai mult n-aş vrea să îndrăznesc.

Mai mult să-ncerc, tu mă îndemni,

Iubindu-ne să fim eterni.




vineri, 6 mai 2011 la 01:28 , 5 Comments

Visul...



Visez uneori cu ochii deschisi. Ce visez? Visez destule chestii, lucruri importante sau nimicuri, lucru personale sau colective.
In primul rand, visez la o lume mai buna, o lume in care sa nu fiu privit circumspect pentru ca merg cocosat sau pentru ca am doar un leu in buzunar. Visez la o lume in care, atunci cand ma impiedic, cineva imi intinde mana ca sa ma ajute sa ma ridic. Visez la o lume in care nimeni nu este nevoit sa cerseasca, in care nimeni nu trebuie sa fure ca sa traiasca, o lume in care sa ne bucuram ca traim. Visez la o lume in care Dumnezeu ne va intinde tuturor mana Sa calda si ne va spune: "Bine ai venit in creatia Mea. Imi pare bine ca te-ai nascut, poti sa Ma faci mandru de ceea ce am creat, caci tu esti creatia Mea. Tu si tot ceea ce te inconjoara. Pretuieste Pamantul, ingrijeste-l si nu-l murdari". Visez la o lume in care fiecare dintre noi va da ascultare vorbelor de mai sus.
Ce mai visez?
Uneori visez in gol. Da, visez in gol. Adica, desi stau cu ochii deschisi, totusi visez, desi visez, totusi nu dorm, desi visez si nu dorm, totusi nu imi pot aduce aminte ce. De ce oare? Probabil raspunsul e prea simplu si prea la indemana ca sa il pot anticipa. Pana atunci, nu-mi ramane decat sa...

VISEZ

joi, 5 mai 2011 la 00:20 , 0 Comments

Regrete


Regret enorm ca traiesc in societatea zilelor de azi. Sa nu ma intelegeti gresit: nu regret ca traiesc, chiar ma bucur de viata, insa sunt intristat de ceea ce vad in jur. Intotdeauna incerc sa conving pe cate cineva ca ar trebui sa ma si citeasca. De ce? Dovada cea mai buna cred ca este poza pe care am postat-o mai sus: este reprezentativa. Nu voi putea intelege cum de s-a ajuns la un asa mare grad de ignoranta fata de cultura. Tinerii prefera sa bea sau sa se drogheze, sa fie "high". De vina sa fie societatea care ne-a crescut? De vina sa fie oare parintii nostri, care nu ne-au educat in spiritul culturii? Sau sistemul de educatie din scumpa noastra tara sa fie tapul ispasitor? Poate putin din fiecare... In fine: ma mai enerveaza cei care asculta rap si hip-hop(genurile mele preferate de muzica) doar pentru ca artistii injura. Ei nu inteleg acele versuri. Ei asculta ca sa fie "cool", injura odata cu artistii, dar nu inteleg o iota din ceea ce se canta.

Incercati sa ascultati aceasta melodie, poate va mai treziti din ignoranta, caci da, postarea mea vizeaza, pe langa aceia care inteleg acest fenomen, si pe cei care fac obiectul acestuia.

In final doresc sa multumesc celor de pe situl facebou.ro pentru ca datorita lor am gasit aceasta imagine care, din pacate reprezinta principala preocupare a majoritatii tinerilor. Totodata, imi exprim regretul de 1000 de ori, ca societatea in care traim s-a degradat, iar normele morale par sa nu mai aiba importanta.

REGRET! REGRET! REGRET!

luni, 2 mai 2011 la 22:38 , 3 Comments

10 negri mititei


Acum ceva timp, ziarul Adevărul a venit cu veritabilă idee de a oferi cărţi cititorilor acestuia. Din punctul meu de vedere, cea mai bună iniţiativă culturală, din partea unui ziar. Urmând exemplul ziarului Adevărul, Jurnalul Naţional a oferit şi el unele titluri de o mare valoare literară.

Astfel, am intrat în posesia volumului 10 negri mititei*Crima din Orient Express, opere scrise de Agatha Christie, apărute în colecţia 100 de opere esenţiale, din Biblioteca Adevărul.

Ce pot să spun este decât că opera merită citită, este plină de suspans, iar personajele dau dovadă de o inteligenţă ieşită din comun.

Aştept comentariile voastre, ale celor care aţi citit cartea, precum şi ale celor care nu au citit-o încă, după ce o vor citi.

duminică, 1 mai 2011 la 15:22 , 3 Comments

înger şi demon


Se-arată sclipind,
E înger, e drac,
Acum e în casă,
Apoi e-n copac.
Şi strigă la mine,
Îmi spune să tac,
Mă trage de păr,
Mă zgârie, îl atac.
Mă ţine de mână,
M-alintă,
Mă-ndeamnă să fac
O cruce cât mine
Ş-apoi să tac.


la 02:20 , 2 Comments

Demonul


Isi simtea creierul slabit. Simtea ca pierde contactul cu realitatea. Cineva ii sfredelea creierul, cineva voia sa i-l smulga din cap. Lesina. Se trezi intr-o padure intunecata, cu arbori inalti. In jurul ei era numai pustiu. Vantul suiera. Se auzira cateva fosnituri in spatele ei... Apoi un planset de copil. Brusc, plansetul se transforma intr-un ras, care se auzea din ce in ce mai tare si mai aproape de ea. De spaima, isi acoperi urechile. Sunetul se auzi si mai tare. Era in mintea ei. Lesina din nou. Se trezi dupa cateva momente, inconjurata de oameni. Era in centrul orasului, acolo de unde plecase, inconjurata de necunoscuti.

...


la 02:03 , 2 Comments

Ispita


Statea intinsa pe burta, in patul moale, privind pe fereastra la cei doi barbati care se certau. "Oare cine ii mai intelege pe barbati? Mai devreme isi dadeau mana, iar acum se cearta de parca ar fi cei mai aprigi dusmani."

Ceea ce nu stia insa era ce acei doi barbati aveau sa-i schimbe viata definitiv. In bine sau in rau?

..................................................................................................................................

Cei doi se hotarara in sfarsit cum sa actioneze. Dupa lungi discutii, hotarasera sa sune la usa si s-o intrebe pe Mary daca doreste sa achizitioneze cateva produse la "un pret special". Ceea ce nu stiau ei insa era ca femeia ii vazuse certandu-se si i-ar putea recunoaste oricand.

.................................................................................................................................

Primul intra Harry si o prinse pe Mary de parul sau lung, punandu-i mana la gura. In acelasi timp, John patruse si el in casa si il ajuta pe Harry sa o traga inauntru pe femeie. Strigatele ei erau in zadar. Cei doi isi dusera planul la indeplinire.

.................................................................................................................................

la 01:45 , 2 Comments