Dracula



Câte nu s-au spus... Cât de mult s-a discutat pe seama acestui controversat personaj... DRACULA. Dar cine este el? De unde provine?

Sunt multe de spus. În primul rând trebuie ştiut că Dracula este romanul scris în 1897 de autorul irlandez Bram Stoker, în care personajul principal este contele Dracula. Probabil că vă sună cunoscut numele, nu?

Acțiunea romanului se petrece la sfârșitul secolului XIX în Transilvania. Jonathan Harker, un avocat englez vine din Anglia ca să cumpere castelul lui Dracula. Pe drumul său spre Transilvania, dintr-o serie de întâmplări, are ocazia să vadă cu câtă groază se vorbeşte de castelul contelui. Una dintre femeile cu care se intâlneşte, îi dă un crucifix. Pe parcursul şederii sale la castel, Harker trece printr-o serie de păţanii, care aproape că îl aduc în pragul nebuniei. Cum va scăpa Harker din castelul contelui Dracula şi ce va face în continuare pentru a-l izgoni pe Dracula din Anglia(contele va încerca să-şi găsească noi victime în Anglia)? Asta ramâne să vedeţi citind în întregime romanul.

Această capodoperă literară, care a făcut celebră Transilvania şi care, după părerea mea i-a ridicat potenţialul turistic, a fost oferită de ziarul Adevărul în colecţia 100 de opere esenţiale.

Vă recomand să o citiţi.

duminică, 8 mai 2011 la 22:59

3 Comments to "Dracula"

Posted by Anonim ( 10 decembrie 2011 la 18:15 )

:X:X:X...o legenda minunata:X...si in momentul acesta o fantezie a mea si mai minunata:X...ti-o impartasesc mai tarziu..in particular:):X

Astept sa imi povestesti... Ne creem propriile "povesti", noi, oamenii.

Posted by Anonim ( 11 decembrie 2011 la 22:22 )

:X

Trimiteți un comentariu

Va place? Nu va place? Lasati-va parerea AICI!